УЧИТЕЛІ ДІЛИЛИСЬ ДОСВІДОМ

2013-02-15

14 лютого 2013 року на базі Іршавської ЗОШ І – ІІІступенів №2 відбувся районний семінар –практикум заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи . Участь у семінарі взяли начальник відділу освіти Ірнавської РДА Яцканич Є.М., завідувач методичного кабінету Келемен М.Ю. та методисти.

Семінарське заняття розпочалось з вітального слова директор школи Ганни Юріївни Гички, яка презентувала портфоліо Іршавської ЗОШІ-ІІІ ст. №2 . Семінарське заняття продовжилось панорамою творчих уроків, які підготували вчителі школи. Вони були проведені на високому методичному рівні.

Уроки були проведені з використанням мультимедійних проекторів, ноутбуків, музичних центрів, що дало змогу забезпечити високу наочність навчального матеріалу, сприяти самоорганізації, саморозвитку, самоперевірці та творчості учнів. Було застосовано багато інтерактивних методів навчання, Кожен вчитель намагався зробити свій урок доступним і цікавим для дітей, а це в свою чергу сприяло конструктивній взаємодії між вчителем та учнем , створювало доброзичливу атмосферу. Під час уроків учні формулювали власну думку, доводили свою точку зору, аргументували і дискутували.

Наступним етапом семінару була презентація навчально – матеріальної і навчально – методичної бази школи. Присутні відзначили естетичне оформлення навчального закладу, цікаві, змістовні кутки. Завідувач методичним кабінетом відділу освіти Іршавської РДА Келемен М.Ю. увагу учасників семінару на застосування інноваційних методів в управлінській діяльності керівників ЗНЗ .

Згідно плану роботи семінарського заняття по питанню «Створення системи атестаційної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі через моніторинг якості освіти та самоосвітньої діяльності учнів та вчителів». Проведено розширине засідання методичної ради Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст.№2. По питанню «Проведення моніторингу професійної майстерності педагогів школи як комплексне оцінювання педагогічної діяльності та її результативності в ході атестації кадрів»мали слово заступники директора школи Барна Ольга Йосипівна та Вовканич Тетяна Михайлівна, Вони зазначили, що основним засобом одержання інформації про якість освіти є моніторинг. Тому адміністрації шкіл, працюючи над підвищенням якості освіти, застосовують психолого-педагогічний, методичний та соціологічний моніторинги. А оскільки ефективність управлінської діяльності багато в чому залежить від ефективності використовуваних інформаційних технологій, то при обробці даних моніторингу в школі використовуються комп’ютерні технології. Звіт учителів, що атестуються було прведено у формі методичного рингу.

Учасники семінару дали високу оцінку проведеної роботи педколективом Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 .

Кiлькiсть переглядiв: 281